De RR-voertuigen kunnen uit de remises

Vanochtend een korte collegevergadering waarna Jetta en ik met enkele medewerkers verder overleggen. Om elf uur is de persconferentie van informateur Anke van Kampen waarin zij het goede nieuws meldt dat het is gelijmd. Er komt witte rook uit de schoorsteen. Om twaalf uur is het wekelijkse persgesprek over RandstadRail waarin ik meld dat het volledige RandstadRail-netwerk, de Erasmuslijn naar Rotterdam en de 2 lijnen naar Zoetermeer (lijn 3 en 4), volgende week in test- en proefbedrijf kunnen gaan .
Verder heb ik een lunchafspraak met twee dames op een terrasje op het Plein; het lijkt wel lente. xe2x80x99s Middags overleg ik met stakeholders uit de binnenstad over parkeren in en rondom diezelfde binnenstad. Vervolgens neem ik in de Haagse Hogeschool een rapport in ontvangst over het verduurzamen van evenementen. Deze dag sluit ik in Delft af samen met vertegenwoordigers van de twee studentenpartijen uit Delft en Groningen; STIP en Student en Stad. Overigens, beide steden hebben al een VCP en wat mij betreft wordt binnenkort Den Haag aan dat lijstje toegevoegd.

5 gedachten over “De RR-voertuigen kunnen uit de remises

 1. Mondige burger

  Je kan zeuren wat je wilt maar toen de VVD zich echt niet meer kon vinden in het VCP omdat de PvdA er dat koste wat kost door wou drukken, nam de VVD zijn verantwoordelijkheid en legde een bom onder het college.
  Luisteren naar de burger en redelijke argumenten en alternatieven mee laten wegen of wegwezen, was de niet mis te verstane boodschap.
  Als de CDA toentertijd bij monde van Wil Vonk ook zoxe2x80x99n rechte rug gehad had in die kwestie van het Vennepark, dan waren die drugsholen er nooit gekomen.
  We moeten nog zien wat de toekomst brengt, maar vooralsnog beste Pieter en overige VVDers; bravo en bedankt dat in de kwestie van het VCP door jullie toedoen iedereen weer met zijn voeten op de grond staat.
  Nu hopen dat de VVD ook nog wat wil doen aan het feit dat men de bewoners rond de huidige drugsholen eerst een huis heeft laten kopen in het kader van de rehabilitatie van de Stationsbuurt en het Vennepark en ze vervolgens voor het fait accompli heeft gezet, zodat ze xc3xa9n met de ellende zitten xc3xa9n met de schade welke met dit besluit collectief op de schouders van die omwonenden wordt afgewenteld. Als men dan zo nodig een dergelijk besluit moet noemen waar een beperkte groep burgers onevenredige schade van ondervind, dan is het niet meer dan redelijk die schade voor rekening van het collectief te doen komen.
  Vooralsnog worden die mensen gegijzeld in hun onverkoopbare woning, geconfronteerd met de waardedaling en de snel verloederende omgeving.
  Ooit werd er gezegd door de VVD dat ze aan die negatieve aspecten en met name de waardedaling aandacht zou gaan besteden.
  Waarvan akte.

  http://home.versatel.nl/mondigeburger/schadeloosstelling.htm

 2. Peter

  Met enige verbazing lees ik over lijmpoging.

  Wat is er de afgelopen anderhalve week veranderd aan het VCP-plan dat in VVD-ogen dusdanig slecht was om het college te laten vallen? Legt u het mij uit hoe een slecht plan na anderhalve week een goed plan is?

  Wat betreft Randstadrail: u kunt met droge ogen beweren – negen maanden verder – dat u er in juni 2006 van overtuigd was dat deze klus slechts 3 maanden zou duren?

 3. Erik Roest

  Gefeliciteerd, je kan weer verder! Je naam viel zelfs op het radiojournaal van Q-music. Nou, dat is toch wat anders dan radio 3B-lokaal. Overigens hadden wij hier maar een VCP in L’land, dan hadden we tenminste nog wat. Zal ongetwijfeld aan gewerkt gaan worden, wat het is broodnodig in deze regio!

  Groet,

  Erik

 4. Tom

  Beste Pieter,

  Bij Arriva is het materieel gekeurd en er is behoorlijk wat afgekeurd. Misschien is het verstandig als de HTM/RET/RR hun materieel ook eens laten testen.

  Groetjes,

  Tom

 5. Pieter

  Hoi Erik, dank je wel! Q-music. Oef. Ik ben tot grote hoogten gestegen ;-). Lansingerland is zo gek nog niet volgens mij. Ook zonder een VCP redden jullie het wel. De bereikbaarheid in jullie regio is in goede handen bij jeanette b. Alles goed bij BMC?

Reacties zijn gesloten.