Sacher-Torte

Koffie met iets lekkers erbij. In Des Indes drink ik espresso met een onderneemster die tevens veel maatschappelijke activiteiten ontplooit en geniet ik onder meer van de ambiance en de Sacher-Torte. Gezellig. xe2x80x99s Middag haal ik de vakantiefotoxe2x80x99s op en ga ik langs bij de opticien in de hoop dat mijn bril met nieuwe glazen reeds is gearriveerd. Helaas. Dus nog ff doorlopen met mijn reservebril waarvan de glazen echt gedateerd zijn en voor kopzeer zorgen. Ageeth belt op om het afscheid te plannen met die VVD-raadsleden die in Den Haag wonen. Verder verdiep ik me in duikcursussen en -scholen. Er is redelijk veel keuze. Straks maar eens een keuze maken.

15 gedachten over “Sacher-Torte

 1. Bonaventura

  He Peter-Paul, ik kan anders nog wel een hulp in de huishouding gebruiken, dan duik je pas echt in het diepe

 2. JPw

  Ik kan je toch echt de duikschool Poseidon [origineel !!] aanraden. Deze zit aan de boulevard en de ingang naast het barretje in de vorm van het schip, nabij de brug. Wordt beheerd door Britten en een hele gemoedelijke sfeer met uitstekend materiaal

  Doe Nemo de groeten en vergeet niet de Blue Hole te doen.

 3. Karsten

  Ha Pieter,

  ga je beginnen met duiken? Leuk. Ik duik ook, heb inmiddels bijna mn volledige uirusting bij elkaar verzameld. Hele gave hobby.
  Zeeland schijnt ook mooi te zijn.

 4. Pieter

  Kijk aan, het wordt steeds populairder. Nou, een eigen duikschool weet ik nog niet. Machteld en ik spelen wel met dat idee. De naam heb ik al wel: “Yearclubdivers”, te boeken via playa de naya! ha ha ha

 5. Pieter

  xc3xa8xc3xa8n huishouden is al een hoop werk, twee is mij iets teveel. Maar als bonaventura een spaniel in huis neemt, wil ik best af en toe voor hondenuitlater spelen!

 6. Pieter

  hoi hotze, vreemd genoeg zie ik onder water behoorlijk scherp. dat het water alles met 25% vergoot, helpt daar wel bij.
  als ik professioneel duiker wordt, overweeg ik het wel. is wel iets duurder (2x) als een gewone duikbril.
  wat je ook doen is: sloop de glazen uit een oude bril en lijm die met siliconenkit op de buitenkant van de duikbril. staat vast heel stom maar ja, het schijnt te werken.
  een haai van dichtbij zie ik zelfs met mijn met ogen nog wel!

 7. Pieter

  de blue hole heb ik wel eens over gehoord maar volgens mij nog niet eerder gedaan. nemen waarschijnlijk de duikschool van het hotel, heb het wel genoteerd. nemo is cool!

 8. Pieter

  nee, ik heb mijn advanced al. heb redelijk veel duiken gemaakt. zijn nu aan het kijken naar een curus om EFR&RD te halen. ik heb geen uitrusting dus ik huur altijd alles (al krijg je van het duikcentrum altijd vreemde reacties dat ik niets zelf heb). geen zin om alles mee te sjouwen, benodigde materiaal kan per duikplek verschillen en ik besteed het onderhoud liever uit.
  Zeeland boven water is heel mooi maar onder water… brrr veel te koud en te donker. ik ben echt een tropen-duiker. liefst alleen plekken waar je met een dun en kort pak kan duiken!

 9. Karsten

  tip; draag lenzen
  Lachen, ik heb ook mn advanced. In september naar Egypte, ben benieuwd.

 10. Pieter

  Ik mag geen zachte lenzen. En harde lenzen heb ik ooit wel gedragen maar ben ik mee gestopt, teveel irritatie. Waar precies in Egypte?

 11. Karsten

  ergens aan de Rode Zee, waarschijnlijk Sharm el Sheik ofzo, heb je suggesties?

 12. Pieter

  Als ik jou was, zou ik naast Hurghada en Sharm ook eens Dahab overwegen. Minder massaal, andere sfeer, kleiner en je kan duiken vanaf het strand ivm vanaf boten etc.

Reacties zijn gesloten.