Kolibri

Zaterdagmiddag belde de opticien gelukkig; mijn oude bril met nieuwe glazen was gearriveerd. Ik heb meteen maar een nieuwe reservebril met de juiste sterkte besteld. En een stap verder gekomen met de duikcursus; de duikschool belt nog terug over een flexibele combi van cursussen. Gisterenavond uit eten geweest in Impero Romano; was prima met onder andere heerlijke gnocchi en marsepeintaart.
Vanmiddag op het stadhuis geweest, ff kletsen op de 6e verdieping, uitnodigingen beoordelen, en ik heb bij de bestuursdienst de noodzakelijke formulieren ondertekend in verband met mijn wachtgeldregeling. En nu het einde van het wethouderschap echt nadert, lever ik het gemeentelijke mobieltje in. Op dat 06-nummer ben ik niet meer te bereiken. Vreemd om na tweexc3xabnhalve jaar niet meer met twee mobieltjes rond te lopen. Het wordt wel rustiger, minder gerinkel. Al ging de gemeente-06 de laatste weken bijna niet meer af. Trouwens, het laatste telefoontje dat ik vandaag op dat toestel krijg, gaat tot mijn blijde verrassing over Kolibri.

Net als vorige week breng ik deze maandagnamiddag door in het Lucent Danstheater voor een afscheidsreceptie. Nu voor Bruno (en Maria). Eerst een inhoudelijk programma en daarna drinken in de foyer. Het programma wordt op onnavolgbare wijze, tot vermaak van de zaal, aan elkaar gepraat door ene Nancy; een beetje ballet; twee panel-interviewtjes met spinoza-prijswinnaars en met mensen uit het onderwijsveld (waaronder iemand van het ISO waarbij ik dacht naar een jonge Beuk te kijken, sprekend); een rabbijn over Dag van Respect; en een liedeke over Mestreech door een Mestreechse zangeres. Ook hier natuurlijk een te lange rij waardoor je de bejubelde toch niet echt spreekt. Heb ik nog bekenden gezien? Nou, wel een paar oud-collegaxe2x80x99s zoals Pierre, Wim, Sander; partijgenoten zoals Eric, Anne, Hans vdB; en mr. Evementen Ernst die het maar druk heeft. Vanavond wordt deel 2 van de docu met WeBe in de hoofdrol uitgezonden, en ik stuur een terrasgangster een sms ter opbeuring in de vergadering.