Kwekker

Vanochtend voor het eerst gechat via Kwekker; je bent nooit te oud om iets te leren. Grappig om te doen. Het was een leuk toneelstuk gisteren. Kan je het aanraden. xe2x80x99t Is wel een zit op stoelen waarbij de zetels van Transvertragia xe2x80x98business classxe2x80x99 lijken en je bent waarschijnlijk de enige 80-minner in de zaal. Gisterenavond is xe2x80x98t redelijk laat geworden. Boeiende gesprekken gevoerd onder andere met Johan Doesburg. Hij praatte mij bij over het stuk xe2x80x9cHet vuil, de stad en de doodxe2x80x9d van Fassbinder dat hij eind jaren tachtig wilde opvoeren. Ik kan me die kwestie nog wel herinneren al was het 20 jaar geleden. De grote persaandacht, de maatschappelijke discussie, de kritieken en de emoties.

Voor mij is het een vreemde dag omdat ik vanavond in de raadszaal het afscheid van de gemeenteraad heb. Ik heb jarenlang in die zaal gestaan maar voor vanavond ben ik best gespannen. Mooie, leuke en warme speech van de burgemeester en ik zeg zelf ook nog enkele dingen. Ik krijg natuurlijk de bronzen vroedschapspenning, de prent en veel cadeaus. Dat was het dan! Afgezien dan van het afscheidsfeestje op 18 april aanstaande. Voor mij geen Haagse gemeentepolitiek meer al ben ik nu wel de eerste opvolger in de fractie dus wie weetxe2x80xa6 Ik klets met mijn oude staf en Cor, en hoor prachtige verhalen die volgens hen niet weblog-proof zijn. Ik blijf tot en met de installatie van Peter en krijg ondertussen een discussie over een te kappen plataan mee. De wethouder zegt toe morgen te gaan kijken of er een nest in de boom zit. Als er een nest zit, dan blijft de boom staan. Een open uitnodiging volgens mij aan de SP om vannacht zelf snel een nestje in die plataan te plaatsen. En als de SP humor heeft, leggen ze in dat nestje een kievitsei .

Bestaat toeval? Op weg naar het stadhuis in verband met mijn aftreden, loop ik door het centraal station en wat zie ik daar? Ze zijn aan het testen met RandstadRail-voertuigen! Toeval of niet, ik kan het niet laten een filmpje (03:04) te maken. RandstadRail wordt fantastisch Openbaar Vervoer.

6 gedachten over “Kwekker

 1. Bonaventura

  als het met het testen van de randstadrail maar niet zo gaat als met je filmpje: “the video is no longer available”….

 2. Pieter

  Het gaat goed met het filmpje en met het testen, Bonaventura. Ik heb het gisterenavond laat geupload en de codes geplaatst in mijn website; maar bij YouTube duurt het meestal enige tijd voordat het filmpje dan via hen te downloaden/te zien is. Maar ondertussen werkt het allemaal!

 3. Wil Vonk

  Pieter, ik kon gisteravond, bij je afscheid van de Raad, er nog niet bij zijn. Een griepje houdt mij nog even aan de kant. Ik wens je alle goeds toe, en ik weet het wel zeker, zo’n politiek dier, staat nooit lang aan de kant. Zie je gauw.

 4. David

  Volhouden deze log: volgend jaar moet jij zeker ook een nominatie krijgen bij de Dutchbloggies!

 5. Pieter

  Hoi David, ik hou het zeker vol. Al merk ik wel dat ik nu minder meemaak/onderwerpen heb voor mijn log. Maar het is te leuk om te doen. Hoezo, ook? Heb jij dan een nominatie voor de Dutchbolggies gehad?

Reacties zijn gesloten.