BeauBeau

Blijft altijd leuk; bieren op het Plein in de zon met onder handbereik een bittergarnituurtje . En aangezien veel mensen dat doen, kom je altijd bekenden tegen en soms een bobo. Bij de Haagsche Kluis ziten oud-VVD-raadsleden Herman Wilmer en Merdan Yagmur, gekleed in een sportief pak, koffie te drinken. Iets verderop heeft de sociaal-democratische volksvertegenwoordiger Willem Minderhout naar zeggen een werkoverleg op het terras. Dat moet dan geen partijwerk zijn geweest want zijn politiek leider, Taetske van der Reijt, loopt druk bellend te ijsberen langs de tafeltjes. Hij vertrouwt mij toe werk te gaan maken van de autoloze zondag. CDA-raadslid Aline Pastoor komt gedag zeggen samen met haar goede vriendin Jelma Hoekstra. Aline weet mij te melden dat ze binnenkort huiseigenaar wordt. Na een dag hard werken is het inderdaad lekker loungen op de kussens van de Kluis. Dat vindt ook de Haagse wethouder Frits Huffnagel die kortgeknipt, even snel een terrasje pakt. Misschien gaat hij wel naar dezelfde kapper Ap als onze premier Jan Peter Balkenende. Voor de deur van het naastgelegen etablissement geniet Hans van Baalen van de zon en het gerstenat samen met enkele medewerkers van de landelijke pers. Deze woordvoerder buitenland van de liberalen spant zich altijd bijzonder in voor de stad Den Haag. Voor afgegaan door mannen met plastic dingetjes in hun oren komt de voormalig minister voor Vreemdelingenzaken langs. Zij schrijdt langs de terrassen en zwaait naar de mensen. Samen met haar voorlichter Eric Trinthamer loopt ze binnen bij Plein XIX. Rita Verdonk gaat toch niet weer in dat cafxc3xa9 een commissie aankondigen die de unieke situatie moeten gaan bekijken? Uniek is in ieder geval een clubje dames van Pallas, de Haagse studentenvereniging, die pad zijn met een opdracht. Deze vrolijk uitgedoste juffers moeten tien mensen charteren die met hen een liedje gaan zingen. Het is nog wat vroeg voor de introductieweken (KEI-weken etc. zijn meestal in augustus) maar ik wens ze veel succes.


De leukste BeauBeauxe2x80x99s op het Plein

En het Nieuwsblad van het Noorden (al heet het tegenwoordig Dagblad) belt voor een interview en een foto. De banden tussen de Hofstad en de Martinistad zijn nauw.

11 gedachten over “BeauBeau

 1. Zock

  Met al die bittergarnituurtjes heb je zometeen nog een extra groot duikpak nodig…. 😉 Ik verwacht dat je dinsdag in topconditie bent…!!!

 2. JPw

  de interesse van de Groninger pers is zeker louter toeval nu de burgemeester van de stad heeft aangekondigd aan het einde van zijn termijn op te stappen…

 3. Bonaventura

  Waarachtig, Het Stan Huygens journaal van de Telegraaf nu op de wethouderblog. Na het staken van the Kingston Weekley nu toch weer een “de Telegraaf”-verhalen dus….

 4. Pieter

  Het is bijna niet vol te houden en dan begint dadelijk de zomer ook nog eens. OEF.
  Dank voor je steun, Wil. Lijkt me zeker leuk om samen eens bij te kletsen met jou op het terras!

 5. Pieter

  Weet ik niet precies, JPw. Ik vermoed dat ’t een artikel is over RandstadRail aangezien de Martinistad nadenkt over de aanleg van de Kolibri, een lightrailsysteem, http://www.kolibri-ov.net, en jazelfs over een Kabelbaan. Ik vond het ieder geval erg leuk om het NvhN weer eens te spreken.

 6. Pieter

  Nou zeg, liep je zo maar in een grote stad rond! En beviel ’t ? Goede PR voor de zaak dat opinie-artikel trouwens.

 7. Pieter

  Ja jammer he Bonaventura dat de Kingston Weekly even een dipje heeft. Het is weer wat anders dan al die verhalen over de kabel!

Reacties zijn gesloten.