G-spot

Op Hemelvaartsdag ben ik bij de strandtent van Simonis wezen lunchen met oud-stadjer en oud-collega Lian Merkx van STIP. Heerlijke broodjes vis onder een zonnetje en aan het strand! xe2x80x99s Avonds komt het aanstaand bruidspaar Robert en Jelma eten. Volgende maand ben ik voor de 4e keer BABS. Als bijzonder ambtenaar van de burgelijke stand mag ik hun huwelijk sluiten en dat vind ik hartstikke leuk om te doen . Ter voorbereiding daarop heb ik altijd een gesprek met diverse vragen, zelfs al ken ik ze al goed. De volgende stap is het schrijven van de speech. Ongetwijfeld zal de Martinistad in dat verhaal een rol spelen.

Over die stad geschreven trouwens, ff wat kort leuk nieuws uit Grxc3xb8n. Wie zegt dat Noordelingen geen humor hebben en het is niet eens de 1e van de 4e maand!

Aan de oostkant van de Grote Markt is men bezig met een nieuw plan dat Groninger Forum wordt genoemd. Het is de nieuwbouw van een bioscoop en een bibliotheek met daarna toegevoegd een pleintje etc, waarvoor een mislukte passage, een bovengrondse parkeergarage en een bioscoop worden afgebroken. Erg leuk plan alleen moeten ze wel de rooilijn van de oostwand met rust laten. Spannende architectuur. Maar nu hebben ze een prijsvraag uitgeschreven voor een naam voor dit project. Uit de ruim 800 inzendingen is door een deskundige jury, echt waar, gekozen voor de naam: G-spot!

En in het kader van onkruidbestrijding en bermonderhoud wordt in de stad Groningen door het gemeentebestuur een duurzaam en innovatief middel ingezet. Te weten: een kudde schapen !


De nieuwste grasmaaiers worden ingezet tegen het onkruid op de Grote Markt

Het is mooi weer en dus ga ik vandaag naar het strand. Niet naar Scheveningen maar voor de verandering eens naar de mooie badplaats Zandvoort. Ik ben er al eens eerder geweest en het is een prachtige kustgemeente.

6 gedachten over “G-spot

 1. Jelma

  Ha Pieter,

  Het eten was weer heerlijk, de avond gezellig en we zijn erg benieuwd wat je op 29-06 allemaal te vertellen hebt!!

  Tot gauw, Robert & Jelma

 2. Pepijn

  Het is dus geen grap, dat G-spot? Ik had nog zo de hoop…

  Nu maar wachten tot het bekend wordt in de rest van Nederland en Groningen zichzelf het lachertje van Nederland maakt.

  *zucht*

 3. Pieter

  Nee Pepijn, het schijnt echt waar te zijn. Ik ben het op meerdere plekken op het internet tegengekomen (is overigens geen garantie op waarheid dus wie weet…). Nu ja, het zet Groningen wel weer op de kaart.

 4. Hans-Paul

  Het was zeker lekkere witte wijn bij de lunch. Als je iets meer had opgezocht, had je gevonden dat er al meerdere namen de ronde deden, als pyramide en sleutelgat. Dat vond RTV Noord niet genoeg en schreef een prijsvraag uit, daar rolde de G-spot uit. Die uitkomst kwam pas nadat de prijsvraag voor de keuze van het forum afgerond was. Kortom RTV Noord was te laat.
  NB de schapen lopen langs de Helperzoom, de Vestdijklaan en het Reitdiep. Daar is gelukkig meer voedsel dan op de Grote Markt. Bovendien kunnen schapen niet goed juichen voor de FC 🙂

 5. Pieter

  Bier Hans-Paul! Maar veel dank dat je dit mysterie hebt kunnen oplossen voor ons. Sleutelgat is trouwens nog slechter dan G-spot ;-)!
  Neen, G-spot is geen goede naam voor dit belangrijke bouwproject voor Groningen. Fourm is best een mooie naam!
  Ik prijs RTV Noord wel voor het feit dat ze een prijsvraag hebben uitgeschreven. Voor zo’n beeldbepalend bouwplan in de binnenstad mag best publieke roering en commitment worden georganiseerd.
  Ok, die schapen zijn briljant. Veel media-aandacht en ik vind het een vondst! Ben jaloers, wou dat ik het zelf bedacht had. Hulde. Eens te meer de meerwaarde van GroenLinks aan een college bewezen.
  Je kan de witte schapen FC-supporters maken door ze met groene banen te beschilderen… 🙂

Reacties zijn gesloten.