Paardengevecht

In plaats van leuke dingen doen (zoals genieten van mijn allernieuwste padi-pasje), staat deze hele woensdag in het teken van vechten met een paard. Een Trojaans paard welteverstaan. Deze edele viervoeter draagt de naam Backdoor.Trojan en denkt een aangename stal te hebben gevonden op mijn laptop. Dat dacht ik dus niet!

Ondanks alle beschermingsmaatregelen (norton symantec firewall en anti-virus software inclusief alle updates) heeft de scanner dit paard aangetroffen. Verwijderen van deze schimmel is erg lastig. Het heeft zich genesteld in een bestand dat norton symantec niet kan verwijderen.

Het lukt mij wel om handmatig dit bestand te verwijderen en daarna volg ik het stappenplan om de hele laptop brandschoon te krijgen. Die handleiding vereist wel de nodige vaardigheid met computers (system restore uit- en inschakelen, werken in safe mode, backup maken van windows registry en gelukkig hoef ik niet de win.ini en system.ini files te editen). Het opnieuw installeren van het verwijderde bestand met de rest van het softwareprogramma lukt gedeeltelijk; morgen verder. Maar de laptop, die is weer schoon en virusvrij. De Trojaanse oorlog is gewonnen!

Advertenties

Een gedachte over “Paardengevecht

Reacties zijn gesloten.