Steunen

Vanuit het campagnecentrum van Obama heb ik een mail gekregen. Iemand wil mijn donatie verdubbelen. Een originele actie die loopt tot het einde van deze maand. Dat is meteen ook de sluitingsdatum van het derde kwartaal waarover alle kandidaten hun opbrengsten moeten rapporteren. Een eindsprint in dit kwartaal levert hopelijk veel dollars op, dat is een belangrijke graadmeter en kan een impuls zijn voor de campagne en de peilingen.

Zo werkt het: je krijgt een mail dat iemand bereid is jouw bijdrage aan de campagne te verdubbelen. Je eigen bijdrage levert dus dubbel zoveel op. Je wilt die ander niet gigantisch op kosten jagen maar ook niet een piepklein bedrag laten betalen. Die ander ziet wat jij hebt gedoneerd. En pas nadat jij hebt gedoneerd, krijg je de naam en de stad te zien van de Obama-aanhanger die jouw bijdrage verdubbelt. Erg innovatief en psychologisch heel slim.
Ik wil wel eens weten wie dat is, de dollar staat laag ten opzichte van de euro en ik ben een supporter van Barack Obama dus ik doe mee.

Twee vliegen in xc3xa8xc3xa8n klap

Voor de rest: vanochtend ben ik in een nieuwe, wondere wereld gestapt en het was mooi weer afgelopen weekend.

Reigersbergen, Haagse bos