Concernbureau

Ik heb jaren gewerkt bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Eerst op het terrein van criminaliteitsbeleid en lokaal veiligheidsbeleid, daarna aan de slag geweest met prostitutiebeleid en drugsbeleid om vervolgens bij het concernbureau te gaan werken. Concernbureau is het stafonderdeel van de organisatie dat voornamelijk voor de directieraad en de vereniging werkt. Ik heb dus Joop van den Berg en Ralph Pans meegemaakt. Ralph is een moderne bestuurder (al was ie niet zo snel en modern om zijn eigen naam als domeinnaam te registreren) die hopelijk de burgemeester van Utrecht gaat worden.

Vandaag ga ik naar de afscheidsreceptie van Ricardo bij de VNG. Na de receptie gaan we met enkele (oud-)medewerkers van het concernbureau, eten in cafxc3xa9-restaurant ROOM. Het is leuk om de mensen van toen weer te zien, te horen hoe het iedereen sinds die tijd is vergaan, en te vernemen hoe het nu gaat binnen de VNG. Sommige dingen zijn hetzelfde gebleven en soms zijn ze veranderd. En zo hoort het ook.

2 gedachten over “Concernbureau

  1. Pieter

    Hoi Arnoud, ik heb die bewust uitzending niet gezien maar ik heb er wel iets over gehoord en, dankzij jouw log, er nu ook over gelezen. Ik denk dat Ralph beter is dan Aleid voor Utrecht. Hij is meer van de actie, het ondernemen, het doen, de dynamiek. Iets wat Utrecht en haar bestuur wel kan gebruiken. En op zich is het niet erg dat een kandidaat-burgemeester luistert naar de stad!? Was GroenLinks niet voor het referendum in Den Haag (muv de burgemeestersvacature)?

Reacties zijn gesloten.