Rode Kruis

Het is al weer een flink aantal jaren geleden maar ik ben een tijdje raadslid geweest voor Student en Stad in Groningen. De band tussen de huidige actievelingen in het hoge noorden en diegenen die sinds 1993 een bijdrage hebben geleverd, is best sterk. Eens in de zoveel tijd steken de oudgedienden en de nieuwgedienden de koppen bij elkaar om het verleden, het heden en de toekomst te bepraten. Het zijn gezellige vergaderingen en hopelijk zijn de geleverde adviezen en wijze raad, nuttig voor hen die nu in de Groninger volksvertegenwoordiging zitting hebben. Afgelopen zondag kwam dit gezelschap bijeen in Schlemmer.

Vandaag ga ik onder andere naar het politiek cafxc3xa9 alwaar Cees Breederveld, directeur van het Nederlandse Rode Kruis spreekt. Ik ben benieuwd wat deze grote, humanitaire organisatie te vertellen heeft over de (internationale) politiek.

2 gedachten over “Rode Kruis

  1. Pieter

    Nou David, hij heeft niet zo zeer gesproken over Irak, wel over de organisatie en de werkzaamheden van het (internationale) rode kruis, het humanitaire (oorlogs)recht en de mensenrechten.
    In dat kader heeft hij wel het nodige gezegd over Guantanamo bay. Ook in relatie tot het bezoek en de opmerkingen van enkele TK-leden.

    Verder had hij nog leuk nieuws dat de Glazen Huis actie van 3FM aan het einde van dit jaar niet in Utrecht maar in Den Haag op het Plein zal plaatsvinden. Thema is water. Past wel bij deze stad (http://www.denhaagrodekruisstad.nl)

Reacties zijn gesloten.