Stoomboot

Het was druk bij VNO-NCW. Een zaal van honderd genodigden luistert gespitst naar de NCTb. Na afloop biedt StaalBankiers een aangeklede borrel aan. Ik kom veel bekende gezichten tegen op deze netwerkbijeenkomst. Door naar Duindorp voor de thema-avond van de lokale christen-democraten. Ik vind het prijzenswaardig als een politieke partij dit soort activiteiten organiseert. Michel Santbergen presenteert hun visie en slaat de politieke piketpalen al in het strand.

Hij kiest duidelijk voor de maritieme functie van de haven, voor (visgerelateerde) bedrijvigheid en daarmee ook voor buffers tegen woningbouw in verband met de milieueisen. De 3e haven mag niet worden gedempt en moet behouden blijven, en hij ziet niks in de brug over de haven heen. Wat hem betreft, kan de doelstelling om 900 woningen bij te bouwen in het stadsdeel Scheveningen best worden verlaagd. Wat ik echt opvallend vind, is zijn uitspraak dat het CDA hoogbouw langs de kust volstrekt onacceptabel vindt!

Ik ben benieuwd. Het publiek in de zaal is niet kritiekloos. En aan weerskanten van de zaal zie ik twee oud-raadsleden van de PPS. Besluitvorming in het college is wederom aangehouden en dus is de vergadering van de raadscommissie verdaagd naar 6 december. Wat brengt Sinterklaas voor de haven van Scheveningen?

4 gedachten over “Stoomboot

 1. Wil Vonk

  Dag Pieter, het was fijn je weer eens te zien en te spreken. De hoogbouw aan de kust vind ik vreselijk. Ter illustratie: ooit vroeg een toerist aan mij waar de zee en het strand waren. Wij stonden voor de ingang van het Kurhaus. Snap je?

 2. Pieter

  Dat was het zeker Wil. Gezellie om eens bij te kletsen met jou.
  Het Kurhaus vind ik geslaagde (hoog)bouw. Die twee gebouwen die ervoor zijn gezet, zijn afgrijselijk!
  Ik heb op zich niets tegen hoogbouw. Sterker nog, ik vind hoogbouw wel mooi, en dan ben ik nog geen eens stichtingsvoorzitter;-).
  Al geef ik toe dat Scheveningen ook een paar lelijke voorbeelden van hoogbouw kent.
  Enigzins de lucht in bouwen zal wel noodzakelijk zijn om de gemeentelijke grondexploitatie rond te krijgen, vermoed ik zo.
  Er is ook wel mooie hoogbouw.

  Op je site schreef je iets over CDA-flyers die in grote aantallen zijn verspreid in Scheveningen? Wat is dat?

 3. Wil Vonk

  Ik ga er van uit dat je weet wat een flyer is.(grapje). Ik heb gevraagd deze flyer op de CDA-site te zetten.

  Hoogbouw kan zeker mooi zijn, ook op Scheveningen. Voor mij niet op deze plek, de zee en het strand ijn zo geweldig mooi. Dat ga je toch niet verbergen en de kans lopen dat je door valwinden, van de sokken gaat of de paten je om de oren vliegen?

  Pieter, ik hoop dat in alle rust naar een mooie en goede oplossing gezocht wordt. Scheveningen is al te vaak misvormd door al te gretige architecten en wethouders. Ik spreek altijd over orgastisch bouwen, dat kan niet de bedoeling zijn.

 4. Pieter

  Ooohh, is dat nou een flyer???! 🙂 Ha ha ha. Na 4 gemeenteraadsverkiezingcampagnes (3x woordwaarde) ken ik zoiets wel. Ik kan me nog herinneren dat de nacht voor de laatste verkiezingen heel veel blauw-rode flyers zijn verspreid…

  Allez, ik heb ‘m nog niet op jullie site zien staan maar dat zal dan wel binnekort verschijnen. Ben benieuwd.

  Ja, die wind en dat uitzicht speelt een belangrijke rol bij jullie. Die argumenten hanteerde Michel in Duindorp ook.
  Kijk, Vlissingen is afgrijselijk met die flats aan de boulevard. Maar het moet toch ook mooi kunnen? Ik heb de hoop op mooie hoogbouw langs de kust niet opgegeven.

  Wil, een dezer dagen zal meer duidelijk worden of een mooie en goede oplossing is gevonden. Dan kom ik erop terug.

Reacties zijn gesloten.