Autovrije binnenstad

De VVD-activitieit van deze nieuwe HK was niet heel druk bezocht gisterenavond in cafxc3xa9 Momfer de Mol maar dat mocht de gezelligheid en de discussie niet drukken. Een van de ondernemers vond het een xe2x80x9cprima initiatiefxe2x80x9d en daar ben ik het mee eens.

De bezoekers van de discussiebijeenkomst waren over het algemeen tevreden over (ondernemen in) de binnenstad; de criminaliteit en overlast was laag. Het mocht zeker wel wat schoner en de charme van het Hofkwartier mocht best wat meer aandacht, ondersteuning hebben. Het is inderdaad een leuk buurtje.

Afgezien van enkele problemen rondom vergunningverlening en de vergunningdruk, benadrukten de ondernemers het belang van een servicegerichte gemeente voor een goed ondernemersklimaat. De heer Hoek begon natuurlijk nog over het VCP. Maar dan sluit ik me aan bij het geluid van een andere ondernemer, goudsmid Paul uit het Hofkwartier, dat gisterenavond klonk. Ik ben vxc3xb2xc3xb2r het VCP. Met Paul ben ik ervan overtuigd dat het, letterlijk en figuurlijk, een verademing voor Den Haag en de binnenstad zal zijn. Een economische impuls en een gigantische verbetering van het verblijfsklimaat. Steden die een autovrije binnenstad hebben, zijn veel aantrekkelijkere steden voor het winkelend publiek xc3xa8n voor de inwoners. Ik hoop dat het VCP snel wordt uitgevoerd. Na afloop heb ik nog een tijdje gekletst met barman Joep en de nieuwe actievelingen van HK Centrum.

Een geanimeerde discussie van VVD-ers en ondernemers

Vanmiddag ben ik wezen lunchen met Hans van den Broek en natuurlijk hebben we de laatste ontwikkelingen binnen de partij besproken. Jammer voor het hoofdbestuur. De speculaties over de opvolger van Jan zijn al begonnen.

4 gedachten over “Autovrije binnenstad

  1. Pieter

    Dank je Berkel. De steun van dit raadslidje betekent veel! Maar ik ga me niet kandidaat stellen. Ik vermoed dat een regiogenoot van jou (wordt gevraagd) zijn vinger opsteekt (op te steken). Ene Ivo O. Hij gaat die verkiezing wel redden; als er al een andere kanidaat opstaat. Groeten terug!

  2. Pieter

    da’s deels waar; ze hebben hun portefeuille ter beschikking gesteld. ik sluit niet uit dat sommigen terug willen komen en dat enkelen ook daadwerkelijk terugkomen. maar wie weet…

Reacties zijn gesloten.