Start

Het was gisteren een bijzondere dag. Paul Laudy en ik lopen om half acht het stadhuis van Leiden binnen en ik maak op de kamer van de burgemeester kennis met meerdere politici uit de Sleutelstad. Iets na achten presenteren de onderhandelaars en de formateurs het collegeakkoord. Aan het einde van de presentatie vertel ik iets over mijzelf. De VVD-fractie van Leiden heeft mij gekandideerd voor de functie van wethouder in de prachtige stad Leiden.

Ik voel mij vereerd met deze voordracht. Ik ben erg enthousiast om aan de slag te gaan en ik heb er erg veel zin in. Na afloop krijg ik bloemen, felicitaties en maak ik kennis met veel mensen. Na een gezellige nazit op het stadhuis met mede-kandidaat-wethouders ga ik naar De Burcht voor een xe2x80x98nabesprekingxe2x80x99 met enkele raadsleden van de VVD en de PvdA, en journalisten. Gelukkig rijden er xe2x80x99s nachts nog regelmatig treinen tussen Leiden en de Hofstad. Zo spoedig mogelijk wil ik stoppen met treinen en in Leiden gaan wonen. De sms-inbox stroomt ondertussen over met warme reacties op het nieuws. Het voelt allemaal erg goed.

Over het continueren van deze weblog krijg ik verschillende adviezen. Ik denk dat ik er toch mee doorga al ga ik misschien inhoud en stijl aanpassen. Als de Leidse gemeenteraad het college morgen benoemt, is het de bedoeling dat ik de volgende taken op mij ga nemen:
– ruimtelijke ordening,
– het programma binnenstad,
– bestuur en dienstverlening exclusief P&O,
– strategisch beleid inclusief het grote steden beleid.
Vandaag ga ik de papieren verzamelen die nodig zijn voor het onderzoek van de geloofsbrieven; pas ik de log een beetje aan; beantwoord ik zoveel mogelijk voicemailberichtjes, mails en smsjes; heb ik een interview met het Leidsch Dagblad; en bezoek ik de ledenbijeenkomst van de VVD-afdeling van Leiden over het nieuwe collegeakkoord.

De historische binnenstad van Leiden

19 gedachten over “Start

 1. Vincent Buitenhuis

  Pieter, van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan!!!

  Een mooie stad, een leuke baan en ook nog eens een oude bekende als collega. Heel veel succes en geniet ervan.

  Groet,

  Vincent

 2. Pieter

  Dank je wel Gerard. Popcultuur en -podia worden in Leiden erg belangrijk gevonden dus wie weet kom ik je in Leiden nog eens tegen.

 3. Pieter

  Dank je wel, Vincent. Ja, het gehalte VNG-ers is typisch. Een fractievoorzitter, een aanstaand voormalig fractievoorzitter en een kandidaat-wethouder… Wordt zeker leuk op dinsdagochtend. En voor de rest aan de slag en hard werken xc3xacn xc3xa8n vxc3xb2xc3xb2r Leiden!

 4. Wil Vonk

  Pieter, wat een mooi nieuws aan het einde van het jaar. Ik gun het je van harte en wens je toe dat je je helemaal kan gaan inzetten voor de Leidse glibbers. Ook wens ik je gezegende kerstdagen toe samen met je vrouw en al je dierbaren. Het jaar 2008 wordt vast een goed en geweldig jaar voor je.

 5. Pieter

  Beste, beste Wil, het is zeker heel mooi nieuws waarmee ik erg blij ben. Ik wens jou en je dierbaren een zalig kerstmis toe en alle goeds voor het komend jaar. Het ga je goed en we komen elkaar vast en zeker nog tegen. Succes verder in de Haagse raad.

 6. Pieter Smit

  Hoi Pieter,
  Van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan in het mooie Leiden.
  We komen elkaar binnenkort vast wel weer tegen. Dan moeten we maar eens praten over een goede lightrailverbinding tussen Zoetermeer en Leiden ๐Ÿ™‚
  Fijne feestedagen!
  Groet,
  Pieter Smit
  Wethouder Zoetermeer

 7. Stephan

  Hoi Pieter,

  Van harte met het wethouderschap in Leiden. Een zeer interessante en uitdagende portefeuille. We zullen de website maar weer aanpassen. Al met al ben je daar maar drie maanden “oud-wethouder” geweest. Op dat punt heeft het soms voordelen dat je op digitaal gebied achter de feiten aanloopt ๐Ÿ˜‰
  Het lijkt me leuk wanneer je de weblog gewoon blijft gebruiken, een laagdrempelige manier van communiceren. Blijven wij ook nog een beetje op de hoogte van jou reilen en zeilen…
  Daarnaast natuurlijk veel succes met de zoektocht naar een (grondgebonden?) woning!

 8. Dennis Aarts

  Pieter,

  Van Harte! een mooie portefeuille in een mooie stad. Valt er ook in Citymarketing in? Ik ken iemand die namens Berenschot het rapport voor Leiden heeft geschreven. Momenteel doet hij ook iets met dat onderwerp in Den Haag :-). Groet en fijne dagen met Mick!

 9. Peter-Paul de Goeij

  Pietje!

  Van harte gefeliciteerd jongen, een mooie nieuwe uitdaging! Als je een nieuw huis zoekt: misschien dat er nog wat woningbouw op Breestraat nummer 50 gerealiseerd kan gaan worden? Het schijnt daar de helft van de tijd leeg te staan. :p

  Zonder dollen: heel veel plezier en succes en alvast dxc2xb4allerbeste wensen in het nieuwe jaar!

  pp

 10. Pieter

  Beste Pieter, dank voor je felicitaties. Ik heb er erg veel zin in. Wij komen elkaar zeker snel weer tegen en dan praten we weer verder. T.a.v. je suggesties verwijs ik je maar even door naar mijn collega John Steegh van Verkeer ;-). Fijne feestdagen en alles goeds voor jou en je dierbaren in 2008.

 11. Pieter

  Hoi Stephan, dank voor je reactie. Het is zeker een mooie en boeiende portefeuille in een prachtige stad. Goed dat je de site even aanpast. Ik ga door met de log maar wel een tikkeltje anders. Ik check Funda etc al regelmatig. Binnenkort fietsen door Leiden met uidraaien. Fijne feestdagen en veel succes in de Martinistad. Zet ‘m op en tot snel.

 12. Pieter

  Hoi Dennis, ja, volgens mij ken ik ‘m. Het ligt op het puntje van mijn tong maar ik kan even niet op zijn naam komen ;-). Nee, citymarketing valt onder collega Marc Witteman van Economische Zaken. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

 13. Pieter

  Dank je wel PP. Zalig Kerstmis en een gelukkig nieuwjaar voor jou. Hmm, op dat adres; zit daar niet de socixc3xabteit van het oudste Corps van Nederland, opgericht op 1 maart 1839?

Reacties zijn gesloten.