Marnixstraat

Boven een kop koffie spreek ik twee raadsleden over een onderzoek waarna enkele leden van de ARK langskomen voor een uitgebreide kennismaking. De ARK is zeg maar de welstandscommissie. Natuurlijk heb ik mijn vraag: "wat is het mooiste nieuwbouwproject in Leiden van de afgelopen jaren?" ook gesteld aan de drie leden van de ARK. Na enkele seconden van nadenken konden zij mij een paar panden noemen; wordt vervolgd. Vervolgens heb ik een telefonisch interview over de G27; maak ik kennis met een mogelijke, nieuwe medewerker; heb ik nogmaals een telefonisch interview maar nu met het magazine van de RABO-bank over wonen in Leiden; en geef ik een interview af aan TV West over de Koppenhinksteeg, en is er een hoorzitting.

Het was/is in Leiden gebruikelijk dat bij bestemmingsplanwijzigingen de wethouder zelf personen hoort in een hoorzitting. Dus ik hoor een buurtbewoner over een bestemmingsplanwijziging (art. 19 lid 2) op het Trigon-terrein. xe2x80x99s Middags laat ik me informeren over het afgeronde project Binnenste Beter (een groot opknap- en onderhoudsplan voor de openbare ruimte in de binnenstad). Dat doe ik door dxc3xb2xc3xb2r de binnenstad te lopen met twee medewerkers. Ze vertellen mij over wat er in het verleden is uitgevoerd en tegelijkertijd staan we stil bij wat nog zou kunnen gebeuren.

Aan het einde van de middag fiets ik (inderdaad Linda) naar de Marnixstraat. In een verwarmde tent wordt na 53 jaar afscheid genomen van de wooncomplexen. De bewoners van de 73 woningen zijn inmiddels verhuisd en binnenkort start de sloop. Tevens markeert het de start van iets nieuws, iets moois in de buurt. Want over een paar jaar staan hier de 2e vestiging van het stedelijke gymnasium, een moskee, buurt- en speelvoorzieningen, groen en natuur, 167 nieuwe woningen, kantoorruimte en is over de Willem de Zwijgerlaan een groene overkluizing gerealiseerd.


De Marnixstraat e.o. over enkele jaren

4 gedachten over “Marnixstraat

Reacties zijn gesloten.