Volkenkunde

Geen gewone maandag want eigenlijk de gehele dag zondert het college zich af om zich te buigen over een concept van de Perspectiefnota. Aan het einde van de middag fiets ik naar het Rijksmuseum Volkenkunde. Dit is xc3xa8xc3xa8n van de rijksmusea in Leiden. Het zit in een prachtig pand. Als je naar de binnenstad loopt via de Stationsweg en de Steenstraat kan je jammer genoeg door de andere bebouwing, het museum niet in zijn volle glorie bewonderen.

Ik verricht samen met Steven Engelsman de opening van de nieuwe toegangspoort van het museum aan de andere kant, namelijk aan de westkant, bij de Morspoort. Na jaren is deze toegang gerealiseerd. Deze nieuwe in- en uitgang van het museum maakt dit gedeelte van de binnenstad fraaier.

Deze nieuwe route naar de binnenstad via de Stationsweg, parallel aan de Morssingel langs de tuinen van het museum aan de voet van dit monument, onder de Morspoort, door de Morsstraat en over de Blauwpoortsbrug is een heel stuk attractiever!


De Morspoort en de Zijlpoort zijn de enige twee stadspoorten die zijn overgebleven van de oorspronkelijke acht. Dit is de Morspoort, een zeer fraaie toegang tot de historische binnenstad.

Verder eet ik een hapje met de fractievoorzitter en bezoek ik de VVD-fractievergadering.