Eerste paal

Een dagje met clusteroverleg, stafoverleg publiekszaken en een extra overleg van de wethouders Ruimtelijke Ordening uit deze regio. Er is wederom een nieuw concept gemaakt van de Regionale Structuurvisie (RSV) en dat document dat door middel van keuzes richting zou moeten geven aan de fysieke, economische, infrastructurele en ruimtelijke ontwikkelingen in deze regio voor de komende jaren, wordt besproken.

En ik mag mijn eerste eerste paal in Leiden slaan. De paal schiet de grond in nadat ik aan de knoppen heb gedraaid. Erg leuk om te doen. De bouw van de ondergrondse fietsenstalling bij het Centraal Station gaat van start en dat is heel mooi want er is een grote behoefte aan parkeergelegenheid voor de fiets aldaar.

Verder woon ik een gedeelte bij van een bijeenkomst met leden van de districtsraden. De districtsraden worden gexc3xabvalueerd en ik ben erg benieuwd naar hun ervaringen over de afgelopen jaren en hun ideexc3xabn over hoe een en ander kan worden verbeterd. Ik hoor een hoop. Ik fiets snel terug naar het stadhuis want xe2x80x99s avonds vergadert de gemeenteraad over onder andere de RGL.

De raadzaal kent twee tribunes. Eentje voor het publiek dat die tribune kan bereiken via een route door een tegeltjes brandgang, zo laat AJ mij zien. En een tribune aan de andere kant waar de pers haar werkzaamheden verricht.


NB het comfortabele meubilair met behoud van authentieke details, zo goed als nieuw