Ymere

In de B&W-kamer krijg ik met een aantal medewerkers een plan gepresenteerd. Ik zou daar veel over kunnen schrijven maar dat doe ik niet. Na afloop haast ik me naar de trein want samen met Gerda ben ik te gast bij de raad van bestuur en directie van Ymere. Na een kort ontvangst op het hoofdkantoor bezoeken we een aantal projecten van hen in Amsterdam-West en op Westerdokseiland. In West doen ze aan nieuwbouw en renovatie bijvoorbeeld in een oude ambachtsschool waarin onder andere de musicalacademie van Franks Sanders zit. Op de Zuidelijke IJoever wordt een indrukwekkend complex gerealiseerd. In Leiden is deze corporatie op kleinere schaal actief. Terug in de trein treffen we Gijs. Na een deels gezonde maaltijd van de Mac spreek ik op een bijeenkomst van de VVD-afdeling Leiden over de binnenstad.

Advertenties

2 gedachten over “Ymere

 1. Wybo Mentink

  Omdat ik KI (dat betekent niet kunstmatige inseminatie maar in dit geval kunstmatige intelligentie) heb gestudeerd in onze stokoude universiteitsstad en omdat je toch iets xe2x80x98terug wil doenxe2x80x99, check ik op regelmatige basis of bestuur&beheer in goede handen is van het huidige college van B&W.

  Om begrijpelijke redenen en in het (algemeen) belang van Leiden zelf laat ik de gehanteerde criteria en gevolgde procedures die ten grondslag liggen aan onderstaande tussenrapportage van de wethoudersploeg achterwege.

  Omwille van de leesbaarheid deel ik -ouderwets als ik ben- gewoon platte cijfers uit. Mocht een wethouder de volgende keer weer een onvoldoende scoren, dan wordt het strafregels schrijven. Indien u daar als onverbeterlijke recidivist een bloedhekel aan heeft: des te beter!

  De Haan: 5 (u weet dat een haan meerdere keren kan kraaien: meer pit, power&progressie graag)
  Van den Berg: 6 (goede start, maar beetje ingedut, ingezakt en/of ingekakt: weg met die gehate zesjesmentaliteit voor het te laat is)
  Witteman: 8 (goed bezig, maar kan nog een stuk beter door intensivering van begeleiding& training)
  Steegh: 4 (2 volle punten naar boven afgerond, een klassiek twijfelgevalletje: leert zeer langzaam en zeer moeilijk, een speciaal (en desnoods klimaatneutraal) leertraject is nodig om uitval te voorkomen, snelle doorverwijzing voor nader onderzoek naar een gerenommeerde gehoorspecialist met de volgende indicatie: moet beter leren luisteren)
  Van Woensel: 7 (honger, wil en talent zijn weliswaar aanwezig, maar uithoudingsvermogen en duurzaamheid zullen mettertijd gaan lijden onder de ongezonde leefstijl in combinatie met het nog ongezondere voedingspatroon. Mijn welgemeende advies: langer staand vergaderen, extra slow food diet en minder papier consumeren/produceren)

  Hartelijk gefeliciteerd met uw ruime voldoende en ik ben (opr)echt blij dat uw wethouder bent (geworden) in Leiden!

 2. Pieter

  Ha Ha Ha πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚
  Dank, beste Wybo, voor het toekennen van de ruime voldoende.
  Het deed mij terugdenken aan de rapportcijfers die de Haagsche Courant ooit uitdeelde aan alle raadsleden. En enigzins aan de uitverkiezing van het beste raadslid van Nederland door de Consumentenbond (ik noem geen namen).
  Just for the record, ik eet niet alle dagen bij de Mac en twee fruitbakjes zijn standaardonderdeel van mijn bestelling ;-).
  Niettemin, ik neem je aanbevelingen ter harte!

Reacties zijn gesloten.