Schroevendraaier

Vroeger stuurden we als gemeente dwangsommen en brieven indien personen illegale reclamebakken etc ophingen. Dat kostte veel tijd en veel administratieve rompslomp. Dat is nu veranderd. Te beginnen in de Steenstraat als onderdeel van de aanpak xe2x80x98Entree van de Stadxe2x80x99.

Men krijgt een brief dat een reclamebak illegaal hangt en 6 weken de tijd heeft om deze zelf te verwijderen. Zo niet dan doet de gemeente dat voor hen en stuurt ook nog eens vervolgens een rekening daarvoor. Met die nieuwe aanpak zijn we een paar weken geleden begonnen. Met de handhaving is het menens. Bij de eerste winkel/eetshop liep afgelopen maandag de termijn van 6 weken af en de bakken hingen er nog steeds. En dus zoals aangekondigd, verschijnen op deze woensdagochtend onze mannen met de schroevendraaiers.
In korte tijd verwijderen ze de 2 bakken. Mooi werk. Ik ga kijken, help ff tillen en spreek de winkelier. Ik merk dat de straat de nieuwe aanpak in de gaten heeft. Deze week en de weken daarop gaan meer van dergelijke aankondigingen de deur uit. Zodat over een tijdje de winkelpuien in de Steenstraat een stuk fraaier zijn.

Verder spreek ik vandaag enkele medewerkers over control, komt een grote bouwer langs om te praten over hun plannen voor een locatie, de voorzitter van de ARK belt, en dan heb ik een vergadering met een buurgemeente, de SLS, Ymere en de Universiteit over studentenhuisvesting. Als laatste loop ik naar de Stadsgehoorzaal of ik moet nu zeggen, het Stedelijk Concertgebouw Leiden voor een foto voor de nieuwsbrief. Tuurlijk nemen we meteen een kijkje op de bouwplaats naar de vorderingen. xe2x80x99s Avonds heeft de VVD-afdeling Leiden haar ALV waarin de groslijst voor de kandidatenlijst wordt vastgesteld.