Middenbrand

Op naar de RAI voor de Provada (daxe2x80x99s een beetje de Nederlandse MIPIM). Dit driedaagse congres vindt jaarlijks plaats en is een ontmoetingspunt voor projectontwikkelaars, de vastgoedbranche, bouwers, beleggingsfondsen, banken, corporaties, gemeenten, etc. Ik ben te gast bij de stand van Proper-Stok in verband met de ondertekening van het akkoord op hoofdlijnen voor het project Kooiplein. Dat akkoord kreeg afgelopen dinsdag ruime steun in de gemeeenteraad en kan daarom door mij worden ondertekend. Op naar een raamovereenkomst, een uitvoeringsbesluit en uiteindelijk een nieuw Kooiplein. Bij een stand loop ik twee goede oude bekenden tegen het lijf, Maarten B. en Marc K.; misschien zijn ze op jacht naar geheime boekjes met bouwplannen . Gezellie om hen te treffen en bij te kletsen. Terug naar de sleutelstad.

Op station RAI word ik gebeld met de mededeling dat de Stadsgehoorzaal in brand staat! Middenbrand. De hulpdiensten en brandweer zijn groot uitgerukt.

Ik kan je melden dat met de aanmaak van adrenaline en cortisol door mijn hypofyse en bijnieren niets mis is, zo merk ik. Tot mijn grote, grote opluchting volgt tien minuten later de mededeling dat het loos alarm is. In ieder geval weten we dat de rookmelders werken. Er lijkt weinig zegen op dit project te rusten. Terug in Leiden heb ik clusteroverleg en spreek ik samen met Gerda o.a. corporatie Ons Doel, en als laatste heb ik een vergadering met de directie van V&D.