Stroop

Wederom vroeger dan gebruikelijk ben ik op het stadhuis en wel in verband met een ontbijtje. Het college tikt een eitje weg en peuzelt op een croissantje samen met een vijftal Eerste en Tweede Kamerleden uit deze regio en dit alles onder genot van een toelichting van Gerda over integratie en inburgering. Verder bestudeer ik de collegemap, dagmap, post, mails etc. En Greet en later Paul komen gezellie langs.

En ik lees een artikel dat afgelopen maandag in het FD heeft gestaan waarin Mark Rutte zijn hervormingsagenda heeft gepresenteerd in aanloop naar Prinsjesdag. Hij deed daarin een aantal interessante uitspraken als: "Nederland moet zich fundamenteel vernieuwen om ook na de crisis een economie van formaat te kunnen blijven. We moeten geen rustplaats aan de Noordzee worden." Mark schrijft daarbij over onderwijs, de infrastructuur/economie en de stroperigheid in de besluitvorming.
Ik moest daarbij denken aan een lang interview dat oud-collega Mark van der Horst een keer heeft gegeven in de Volkskrant waarbij hij inging op de bestuurlijke spaghetti. De stroperigheid leidt tot niet-realiseren, teleurgestelde verwachtingen en tot economische/maatschappelijke stilstand.

Advertenties