Doelengracht

Geen spannende zaken in mijn agenda vandaag. Een clusteroverleg, taart eten bij de jarige gemeentesecretaris, stafoverleg Ruimtelijke Ordening, een bijeenkomst van de leerkring voor talentvolle Leidse ambtenaren waarbij zij dilemmaxe2x80x99s presenteren aan beslissers en een presentatie geven, en ik heb een spreekuurafspraak over de Doelengracht. Ruim twee jaar geleden is daar een raadsbesluit over genomen. Nu moet er binnenkort iets in de voorschriften van het bestemmingsplan worden hersteld en vandaar deze spreekuurafspraak. Afsluiter van de dag is de fractievergadering.

Advertenties

3 gedachten over “Doelengracht

 1. Wybo Mentink

  Het is weer Sinterklaastijd! Reden te meer om een verlanglijstje op te stellen en op te sturen naar een(1) van de beste wethouders van Leiden. “Kinderen die vragen worden overgeslagen” luidt het ontmoedigende gezegde, dus ik heb mijn wensenwolk tot het absolute minimum ingeperkt. De strategische en provinciale inframisser xe2x80x93onze geliefde lightrail- is terecht geschrapt van mijn verlanglijstje, zoiets moet je niet willen verlangen bedacht ik mij tijdig in de intercity ter hoogte van Leiden Lammenschans.

  1. Het MDT is een bijzonder goed idee om de bestuurscultuur verbeterend aan te pakken: ik zou de publicatie van een wisselcolumn op leiden.nl van de hand van de 85 leidinggevenden, die meedoen aan Management Development Traject ten zeerste apprecixc3xabren.
  2. Het bekorten van de (in)formatieperiode in 2010 (maximaal twee(2) maanden is mijn vurige wens). En dat het onderhandelingsresultaat ditmaal verschoond moge blijven van egt goed foute achterkamertjespolitiek.
  3. Ijshallen, zwembaden en stadsgehoorzalen zijn leuke maar dure dingen voor de mensen. Mijn wens is maximaal inzicht in het exploitatievraagstuk van de geplande ijshal.
  4. Meer discussie over de taboes binnen de VVD: waarom is de VVD tegen rekeningrijden, waarom brengt de VVD populisten als Geert Wilders&Rita Verdonk voort, waarom kiest de VVD niet voor het Europese/Rijnlandse model enz.
  5. Een jaarlijkse verantwoordingsdag van de behaalde doelen en bereikte resultaten van de gemeente Leiden aangevuld met een overtuigende presentatie door onze onzichtbare gemeentesecretaris (niet op woensdag!)
  6. Soms denk ik dat u denkt dat u geen politicus bent. Zo kan het toch niet langer. Een kritische beschouwing over de vastgoedbranche in een vakblad van uw hand zou super zijn.
  7. Een korte en beslissende vergadering over de vermindering van inhuur van derden in de nabije toekomst.
  Veel succes en plezier met uw werk en met een allervriendelijkste groet!

 2. Pieter

  He dag Wybo, leuk dat je weer even schrijft.
  Je afwezigheid beleefde ik als een gemis.
  Je reikt veel aan dat in mijn achterhoofd zitten blijft.
  Gelukkig is er enige tijd voordat het 6 december is.
  En ik inhoudelijk zal reageren.
  Waarna de kiezer op 3 maart zal regeren.

 3. Pieter

  Ik weet niet of alle leidinggevenden (zijn xe2x80x99t er 85?) meedoen aan een MD-traject. Op Intranet hebben concerndirecteuren een wisselcolumn. Gezien de aard en de inhoud van deze columns betwijfel ik ten zeerste of wij lezers plezieren door deze, en eventueel van hun ondergeschikten, op het internet.

  Ik vind twee maanden al veel te lang. Evaluatie BZK:
  http://www.minbzk.nl/contents/pages/4377/Dualisering1.pdf
  xe2x80x9cVoor de inwerkingtreding van de Wet dualisering gemeentebestuur gold na de
  gemeenteraadsverkiezingen een termijn van zes weken, waarop de eerste raadsvergadering
  plaatsvond. In deze eerste vergadering dienden de wethouders te worden benoemd. Met de
  inwerkingtreding van de Wet dualisering is de termijn voor de eerste samenkomst van de
  raad afgeschaft.
  Na het afronden van de formatie treden de tot wethouder benoemde raadsleden af en worden
  hun vervangers aangesteld. Dit kan in xc3xa9xc3xa9n raadsvergadering plaatsvinden, omdat de
  mogelijkheid van beroep op de benoeming van raadsleden is afgeschaft. Ruim 80% van de
  413 gemeenten heeft de collegevorming binnen acht weken afgerond. Met uitzondering van
  enkele gemeenten hebben alle gemeenten de collegevorming binnen 12 weken afgerondxe2x80x9d. Nobel streven maar echt onderhandelen gebeurt nooit in het openbaar.

  Bij investeringen hoort tegelijkertijd meteen de exploitatie ordentelijk te worden geregeld.

  Zie http://www.vvdleiden.nl/item.html&objID=9841. VVD gooit ze er terecht ook weer uit, zoals dat ook gebeurt bij andere partijen. VVD is voor Europa maar is wel erg kritisch, zie http://www.vvd.nl/standpunt/190/europa.

  Dat heet de behandeling van de jaarrekening in de gemeenteraad, verdedigd zoals het hoort door het college (en hopelijk overtuigend), op een donderdag.

  Jawel hoor. Er schuilt zeker een politicus in mij. Tja de vastgoed branche, laat ik het zou zeggen, ben nog nooit op het MIPIM geweest en dat wil ik graag zo houden. Aan de andere kant er zijn genoeg goede ontwikkelaars, bouwers, beleggers en investeerders.

  Een enigzins beslissende maar zeker niet korte vergadering over onder andere dat onderwerp is recent geweest, tijdens de begrotingsbehandeling. Een motie/amendement hierover is echter niet aangenomenxe2x80xa6

  Veel plezier met uw bezigheden, overigens beleef ik de xe2x80x98intercityxe2x80x99 eerder als een boemel, en met een allervriendelijkste groet!

  Pieter van Woensel

Reacties zijn gesloten.