Rembrandt

Dit weekend zijn de virussen/bacillen definitief verslagen dus fris en fruitig en fit weer aan de slag. Na het clusteroverleg en de stafoverleggen Binnenstad en Ruimtelijke Ordening heb ik samen met COA een persgesprek over de uitkomst van onze gezamenlijke zoektocht naar een locatie voor een nieuw asielzoekerscentrum. Een dergelijke plek hebben wij niet kunnen vinden. Alle onderzochte locaties vallen af door wettelijke, privaatrechtelijke, politieke en/of fysieke beperkingen.

Daarna komen onder andere kunstenaar Jeroen Spijker, de voorzitter en de penningmeester van de stichting Leids Rembrandtplein, Walther Jacobs en Peter Labruyere, langs om te praten over de Beestenmarkt (of zo u wilt het Rembrandtplein) en over het idee om een groot bronzen standbeeld van Rembrandt alhier te laten verrijzen. Ik vind het altijd goed als burgers initiatief nemen.

En ik zie tot mijn tevredenheid dat Paul is begonnen met zijn log op de website van de VVD, waar trouwens ook de definitieve kandidatenlijst is geplaatst. Paul is meteen goed van start gegaan met een enrtry.

Verder heb ik nog een bijeenkomst van de stuurgroep (aka pppf) en geen fractievergadering in verband met een politiek cafxc3xa9 met onze Charlie Aptroot. Hij komt spreken over de kilometerheffing.

En vandaag geniet ik van de activiteiten in de Nieuwe Rijn. Klasse-actie van centrummanagement! We krijgen een gezellige ijsbaan op de winterse grachten!!!