MoMo

Na het clusteroverleg en het stafoverleg milieu ben ik aanwezig op de bijeenkomst xe2x80x9cMoMo in de praktijkxe2x80x9d. Ik ben een van de sprekers. Voor de argeloze lezertjes onder u: MoMo staat voor Modernisering Monumentenzorg.
Op 12 april gaat de implementatie van MoMo van start met deze bijeenkomst. De staatssecretaris is hierbij aanwezig.
De Meelfabriek is een groot industrieel complex in het hart van onze stad dat al jaren tobt met leegstand. De internationaal bekende Zwitserse architect Zumthor is vandaag in Leiden om zijn plannen met De Meelfabriek toe te lichten. Zumthor is een architect die slechts zeer beperkt opdrachten aanneemt en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Zijn plan voorziet in een nieuwe, andere kijk op het herbestemmen van dit industrixc3xable monument en biedt schitterende kansen.

De Meelfabriek is een schoolvoorbeeld van een moderne monumentenzorg met aandacht voor object en gebied, herbestemming, volkshuisvesting en commercixc3xable belangen. Het is een uitgelezen plek en gelegenheid om met een feestelijke bijeenkomst de implementatie MoMo publiekelijk van start te laten gaan. De Meelfabriek zou wat de gemeente Leiden betreft, het voorbeeldproject van het ministerixc3xable MoMo-beleid moeten zijn.
Afgezien van deze bijeenkomst ga ik vandaag met een bestuurslid van de 3 October Vereeniging ter plekke kijken en ’s avonds is er fractievergadering.