NHM

Na stafoverleg Ruimtelijke Ordening komen Reinier, David en Albert wederom langs. Vervolgens nog het clusteroverleg, een wethouderspreekuurafspraak en dan een gesprek met iemand die meer moeite heeft met de komst van een Cruyff-court in Leiden-Noord. Dan in de trein naar de Hofstad in verband met de opening van het nieuwe kantoor van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn.

Nou ken ik uit het verleden enigszins de discussie rondom het Nationaal Historisch Museum (NHM) waarvan sommigen dachten dat ie in de Hofstad terecht zou kunnen komen. Uiteindelijk werd aan Arnhem gedacht. Maar ja, ook dat bleek tegen te vallen. Het gaat niet lukken in de Gelderse provinciehoofdstad.
Misschien maar goed ook. Dat biedt OCW en de TK de kans na te denken over wat een betere vestigingsplaats is.
En waarom niet in Leiden? We hebben al veel musea, een stad met veel geschiedenis, gelegen in de Randstad met bezoekmogelijkheden!
En waar dan in de stad? Nou ik heb nog wel stuk grond over. Op afzienbare termijn te bebouwen op een beeldbepalende locatie, op steenworp afstand van het 5e station van Nederland.
Dus minister Rouvoet: kiest Leiden!

4 gedachten over “NHM

 1. Renxc3xa9 Dentener

  Beste wethouder Pieter, ik begrijp dat de fantasie van ene zekere Binnert Glastra weer eens de vrije loop heeft genomen gelet de geheel eigen interpretatie van jouw idee op dit weblog.(xc2xb4Leiden overweegtxc2xb4 etc. zie LD 29-6) Het zal niet de eerste keer zijn dat hij feiten of persberichten een geheel eigen wending geeft zoals hier: http://bit.ly/cmI4mf . Navraag bij SLS Wonen leverde overigens op dat er geen sprake is van verlies, maar dat dit te maken heeft met nieuwe boekhoudkundige regels waaraan SLS Wonen -net als andere woningcorporaties- moet voldoen. Het is overigens Wilbert Bots en niet Bot zoals Binnert abusievelijk vermeldt.

 2. Pieter

  Hmm, Pieter, weet dat het gebouw van de NHM vele malen hoger is dan de meccano-garage en dat bij NHM veel meer parkeerplaatsen moeten komen dan op de Morspoort. Weet je het zeker?

 3. Pieter

  Beste Renxc3xa9,
  In de Taskforce heb ik de SLS bevraagd op hun jaarverslag. De redenen die zij mij noemden, kwamen mij niet onbekend over en verontrustte mij niet. Ik ben blij dat ze de Langebrug aankopen en onrendabel exploiteren tbv studentenhuisvesting…

  En volgens mij heeft Binnert dat niet gedaan. Precies wat ik bedoelde en dat heb ook ik uitgezet toen hij mij een nadere toelichting vroeg op mijn tekst. Ging keurig hoor!

Reacties zijn gesloten.