Start bouw

Na het clusteroverleg komt een ontwikkelaar langs om te praten over de stand van zaken van twee projecten. Vervolgens een andere ontwikkelaar over het project van de buren. Stafoverleg WOP en ik bel met de voorzitter van de ARK in verband met aanstaande maandag.
Crisis? Jawel, maar er worden nog steeds woningen gebouwd. Ook in Leiden. Ik verricht de officixc3xable openingshandeling (graven met zo'n grote graafmachine) bij de start van de bouw van weer 18 woningen in xe2x80x9cDe Hovenxe2x80x9d. Ongeveer 80% van de kopers in deze blokken woont al in Leiden en stroomt dus door op de woningmarkt. Tijdens de receptie na afloop, spreek ik met de kopers die niet kunnen wachten tot ze in deze eengezinswoningen kunnen gaan wonen. Dit type woningen wordt ondanks de crisis, nog gewoon verkocht in Leiden. Er blijft een grote vraag naar grondgebonden woningen (huizen met een tuintje voor stelletjes en gezinnen).

xe2x80x99s Avonds heb ik vergadering van de raadscommissie L&B met een rondvraag en de Bestuursrapportage. Ben toch de hele dag wel van slag door het bericht over het gezin van Antonie, verschrikkelijk.