PS

Ik bekijk een hotel na de verbouwing/uitbreiding en laat mij verder informeren over het nieuwe hotel dat zij gaan bouwen aan het Stationsplein. De verbouwing start over een paar weken. Mooi dat dit soort projecten door ondernemers worden gerealiseerd.
Ik werk een stapel papier weg en breng samen met de raadscommissie een werkbezoek aan de SLS.
We worden ontvangen in de oude brandweerkazerne en krijgen de plannen te zien van de verbouw/nieuwbouw van het complex op de Langebrug. Ook weer een mooie investering in de stad.
Tot slotte is er de ALV van de VVD in Zuid-Holland over de conceptkandidatenlijst voor de PS-verkiezingen waar ondergetekende op de een-na-laatste plek, nummer 47, staat.

En onderstaande is de bijdrage van Marjan aan deze log:

Een dag meelopen
Mijn naam is Marjan van Duijn en ik werk sinds 2001 als beleidsadviseur bij de gemeente Leiden. Al een tijdje liep ik met het idee om een keer stage te lopen met wethouder Pieter van Woensel. Tijdens een gesprek zag ik mijn kans schoon om aan Pieter te vragen of ik een dag met hem mee kon lopen. Het leek mij erg boeiend de politieke achtergronden van een wethouder beter te leren kennen en te zien hoe Pieter bepaalde zaken aanpakt. Pieter vond het een leuk idee en zo was een interessante dag snel gekozen.

Vanmorgen rond een uur of 9 heb ik eerst met Jolanda v.d. Horst (bestuursadviseur) de afspraken voor deze dag doorgenomen. Na het aanwezig zijn bij een vijftal afspraken hebben wij een locatie bekeken. Deze locatie is namelijk binnenkort onderwerp van gesprek en Pieter gaat dan altijd zelf even kijken hoe de situatie eruit ziet. Daarna konden wij nog wat mails en post weg werken. Na een deels voedzame maaltijd 🙂 met een aantal collega's begon om 20.00 uur de commissievergadering Ruimte en Regio. In deze vergadering werden onder andere de sloopprocedure van de Alexanderstraat en omgeving en de Vrijplaats Koppenhinksteeg besproken. Na de vergadering werd Pieter nog geinterviewd voor TV-west. Het was inmiddels kwart over 11. Pieter ging nog verder met zijn post en mail. Ik vond het mooi geweest en ging samen met Jolanda op weg naar huis.

Ik vond het erg leuk en interessant meer te horen over de politieke omgeving waarin een wethouder zich bevindt en welke krachten hierbij horen. Ik hoop dat ik dit ook kan toepassen in mijn werk. Ik wil dan ook Pieter en Jolanda heel erg bedanken voor jullie begeleiding vandaag. Super dat jullie mij hebben laten meelopen.

2 gedachten over “PS

 1. Wybo Mentink

  Beste wethouder Pieter van Woensel!

  Tijdens het lezen van Flauberts laatsteling Bouvard en van mijn Pecuchet -ik weet niet hoe zulke dingen precies in mijn brein gaan- voelde ik mij gedwongen om nog een(1) (aller)laatste reactie op mijn favoriete weblog te posten. Ik kopieer de volgende laatste ontroerende zin uit het voorwoord van Douglas Hofstadters Godel, Escher, Bach om het wonder of de magie zo u wilt van het schrijven te onderschrijven, te herhalen: xe2x80x9cIn zekere zin is dit boek een getuigenis van mijn geloof. Ik hoop dat dit overkomt bij mijn lezers en dat mijn enthousiasme en eerbied voor bepaalde ideeen zullen doordringen tot het hart en de gedachten van enkele mensen. Meer mag ik niet verlangenxe2x80x9d. Ik merk dat ik mij in uw weblog begin te herhalen, dus het wordt hoog tijd dat ik mijzelf weer opnieuw vernieuw.

  Ik blijf u natuurlijk volgen, ook als u van baan verandert en met een allervriendelijkste groet!

  PS1: Wat dacht u ervan als we in Leiden eens een nieuwe (volks)sport uitvinden? Ik stuur wel een paar schetsen op naar onze (top)sportcoordinator voor verdere uitwerking.

  PS2: Ik wilde u een cadeautje geven, omdat u mij zo ruimhartig de weblogruimte bood, ik vond dit conventionele idee ongepast omdat u dan kunt denken dat ik iets van u wil. Wilt u mijn teksten als cadeau beschouwen aub?

 2. Pieter

  Blij dat u ons blijft frequenteren!

  PS1 Mijns inziens ontstaat een volkssport en laat die zich moeilijk uitvinden. Ik zou die aangelegenheid bij het volk laten en niet bij de (top)sportcoordinator.

  PS2 Bij deze. Met graagte.

Reacties zijn gesloten.