Te Koop

Na het clusteroverleg schuiven onder andere David en Reinier en meerdere ambtenaren weer aan. Voor de Fabel gaan we deze week voortvarend aan de slag. Ten aanzien van de definitieve huisvesting wordt duidelijk dat de Vrijplaats moeite heeft te aanvaarden dat de gemeenteraad op 2 december heeft besloten xe2x80x9cde panden te verkopen tegen een marktconforme prijsxe2x80x9d. Allez, wordt ongetwijfeld vervolgd. Ik heb ze uitgenodigd voor een vervolggesprek.

Ik bereid de raadscommissie van morgen voor en ik heb de stafoverleggen Ruimtelijke Ordening en Publiekszaken, een vergadering met de PKvV en een staartje van de fractievergadering.

6 gedachten over “Te Koop

 1. R. Dentener

  Correcte beslissing van de gemeenteraad om niet te kiezen voor een situatie waarbij er door de gemeente (gedeeltelijke) subsidixc3xabring van de aankoopprijs van de panden zou plaats vinden. Niet alleen de vastgoedsector zou daar immers behoorlijk aanstoot aan kunnen nemen, maar ook andere sociaal/maatschappelijk/culturele instellingen in deze gemeente die al jaren op zoek zijn naar betaalbare of goedkope huisvesting zouden zich hierdoor gediscrimineerd kunnen voelen.

  Niettemin lijkt ook deze door de gemeente(raad) gekozen route niet wenselijk voor betrokkenen. Heeft de wethouder weleens gedacht aan de mogelijkheid van tijdelijke verhuur aan de Vrijplaats voor de duur van zeg 3 xc3xa0 5 jaar met na afloop van deze periode een koopoptie? Een heel gebruikelijke constructie die ook in de commercixc3xable sector wordt gehanteerd bijvoorbeeld daar waar een startende horecaondernemer gebruik maakt van zoxc2xb4n koopoptie als ie beter bij kas zit na een aantal jaren. Fiscaal kan het misschien ook aantrekkelijk zijn om het zo te doen.

 2. Marco van Duijn

  Wat een enorme lariekoek Pieter. Reinier en David hebben je vanochtend juist expliciet gevraagd de marktwaarde te laten bepalen, op basis van de door de raad geformuleerde uitgangspunten en beperkingen. Dat weigerde je botweg. Waarom mag Joost weten. In elk geval draagt het niet bij aan een goede verstandhouding door hier nu te gaan zitten jokken.
  En meteer Dentener: het idee voor subsidie kwam van Pieter’s partijgenoot Frederik Zevenbergen (18 november, in de commissie R&R) en niet van de vrijplaats. Laat dat duidelijk zijn. Ons lijkt het logischer te beginnen met een onafhankelijke, realistische taxatie.

 3. R. Dentener

  Beste heer Van Duijn, waar heb ik dan gezegd dat xc2xb4het idee voor subsidiexc2xb4 van jullie afkomstig was? Ik heb alleen gezegd dat het om voor de hand liggende redenen een correcte beslissing is van de politiek om niet aan een (gedeeltelijke) subsidixc3xabring van een koopsom te doen.

  Overigens heb ik nog wel een leuke creatieve oplossing voor u, heer Van Duijn. In het Nederlandse belastingrecht bestaat de mogelijkheid om de overdrachtsbelasting van 6 procent terug te krijgen als binnen 6 maanden na koop het onroerend goed weer wordt doorverkocht.( http://bit.ly/fFqh7m ) Nou, dat is toch aardig van vadertje staat dacht ik zo. Als jullie nou slim zijn dan koopt stichting de Vrijplaats dat o.g. op en verkoopt het vervolgens weer door aan stichting exploitatie Vrouwenkerkhof nrs. zoveel. Heb je in ieder geval de overdrachtsbelasting alweer terug 😉 Zoiets als de ABC-transactie van Atrium met jullie voormalige panden. Nudge nudge, wink wink, say no more…Komaan mensen, iets meer creativiteit.

 4. Pieter

  Heren, heren, heren,
  Heel hartelijk dank voor al uw waardevolle opmerkingen en observaties.
  Kort gezegd, liever gezegd: kort geschreven, kan ik u melden dat Reinier en ik binnenkort weer verder praten over dit prachtige onderwerp. Allez, wordt ongetwijfeld vervolgd. 🙂
  Maar ff niet hier ;-).

 5. R. Dentener

  Bon, dan zullen wij ons maar even inhouden en wensen het onderhandelingsconclaaf veel succes tot de witte rook zichtbaar is.

Reacties zijn gesloten.