Onder dak

De wijkvereniging Pancras-west komt langs om de stand van zaken door te nemen; ik geef een interview aan de Mare over kamernood, de campus en huisjesmelkers; ik heb een periodiek overleg met de burgemeester; en nog een ontwikkelaar laat zijn plannen zien voor het Rijnlandblok dat wordt verkocht; de stuurgroep Kooiplein vergadert; en ik werk mijn grote achterstanden van de afgelopen twee dagen weg. Op de fiets om een sleutel te overhandigen.
Er leeft een brede wens om de Fabel van de Illegaal en de Weggeefwinkel onderdak te bieden. Deze twee activiteiten van de verdwenen Vrijplaats werden alom gewaardeerd, en ze waren dakloos geworden. Een paar maanden geleden heeft Fabel van de Illegaal huisvesting gekregen. En nu ook de weggeefwinkel. In de leegstaande panden aan de Lammenschansweg maakt de weggeefwinkel de doorstart. Ik overhandig hen de sleutels en wens hen veel succes op hun nieuwe locatie.

En hoera, Pimmetje is nu officieel geopend. Gemakkelijk was het allemaal niet maar het is toch weer gelukt om wederom een uitbreiding van BSO- en kinderopvang-plaatsen te realiseren!