Kneuterdijk

Raadslid Ton de Vree loopt een dag mee met de wethouder. Hij zit in de gemeenteraad voor de fractie Federatie Dorpslijsten West Maas en Waal (Dreumel). Via een gezamenlijke kennis (de griffier) is hij in Leiden beland om zoiets eens mee te maken. Nou hij heeft wel een bijzondere dag uitgekozen. Want na het clusteroverleg en een overleg over een binnenstedelijk vastgoedcomplex reis ik af naar de Kneuterdijk 22. En dat overkomt ook mij niet zo vaak. Onze rechtszaken handelt normaal een advocaat voor ons af. Maar gezien het belang van het onderwerp en de beladen geschiedenis ervan maak ik een uitzondering en vergezel ik de projectleider, enkele medewerkers en onze advocate naar de Raad van State om het besluit van de gemeenteraad te verdedigen.

De RvS buigt zich namelijk over het bestemmingsplan Transvaal met daarin tada: de parkeergarage Morspoort. De zitting duurt lang, maar liefst tweexc3xabnhalve uur. Over een paar weken weten we of in 2012, eindelijk eens parkeerplaatsen kunnen toevoegen aan de binnenstad.

Na een voedzame maaltijd van de Eazie is er een vergadering van de raadscommissie R&R met een bomvolle agenda. Zo is er:
– de verbouwing van een winkelcentrum op het Wagnerplein
– het indienen van een zienswijze op de herziening van de RSV
– het project kamerverhuur en de versoepeling van de onttrekkingsvergunning
– een second opinion over een woonboot
– de verdeling van 9,5 miljoen aan ISV-3 subsidie over een aantal goede doelen zoals: tijdelijke/permanente studentenhuisvesting, wonen boven winkels, groene singelrand, en de wijken Leiden Noord, Slaaghwijk, Zuidwest
– het bouwplan Rijnsburgerblok
– en een bestemmingsplan Prinsessekade.
Zo! We doen nog eens wat in Leiden.
p.s. En ik krijg een goed bericht over een te bouwen bouwplan. Zie, bij ons draait de cementmolen nog.