Springfontein

Eindelijk koortsvrij o/. Weer aan de slag, lekker. Ik praat bij met mijn cluster, aanschouw de achterstand op mijn bureau en heb een vooroverleg. Dan een wethoudersspreekuurafspraak. Ik ga ter plekke kijken bij iemand die in een bureaucratische valkuil is beland. Eens kijken of we kunnen helpen de uitgang te vinden. De projectleider komt langs in verband met de stuurgroepvergadering een dag later en dan mag ik een fontein openen.

Al geruime tijd zijn we met ondernemers bezig om de Beestenmarkt e.o. op te knappen. Dat gaat lekker. De straat knapt zichtbaar op. En de komende jaren gaan we daarmee door. Vandaag is er weer iets af. Het plein krijgt levend water. Laat u niet bedriegen. Het is een spring-fontein. Hij is nu al klaar voor het aanstaande seizoen. Verlevendigt het plein, is aantrekkelijk voor kinderen, en leuk om naar te kijken vanaf het terras.
De kinderen bij de opening vonden het prachtig, de ondernemers hadden een gezellige borrel georganiseeerd en ik kon naar huis voor een droge schoenen en broek :-).

’s Avonds ben ik bij een avond georaniseerd door het RAP. Ze weer lekker bezig onder het nieuwe bestuur, echt een doorstart, volhouden die lijn. De avond gaat over “verder met de binnenstad”. Ben benieuwd want een projectontwikkelaar, een stedenbouwkundige en een architect geven commentaar. Het is in De Waag.