Glazen huisje

Driemaal een rondje koffie waarvan xc3xa8xc3xa8n keer boven een stel kaarten: Rien, Gijs en Jan schuiven achtereenvolgens aan. Dan naar een trotse, jonge vader die aan de balie staat om de geboorte van zijn dochtertje aan te geven. Tot nu toe kreeg hij die aangifte van een geboorte deed, daxe2x80x99s nog opvallend genoeg vaak de man ;-), naast enkele papieren, een plastic eendje overhandigd als cadeautje.

Maar we geven voortaan een nieuw presentje. Een spaarpotje. En ik weet niet of dat bedacht is in verband met/naar aanleiding van de economische crisis. Wel leuk en nuttig. Het Leidse spaarpotje is transparant als glas en heeft de vorm van een huisje. Toeval of niet? 🙂

Helaas, helaas kan ik niet aanwezig zijn bij de stakeholdersbijeenkomst van de SLS in verband met een verschoven vergadering van Holland-Rijnland. Daarom wordt een korte videoboodschap opgenomen. Een werkoverleg en dan vergadert de Stuurgroep Aalmarkt.

Er zijn drie blokken in het Aalmarkt-plan te weten het Waagblok (V&D en omgeving), het Haarlemmerstraatblok (tussen Stille Rijn en de Haarlemmerstraat), en het blok tussen de Stadsgehoorzaal en de Mandenmakerssteeg.

Vandaag stellen wij het Voorlopig Ontwerp vast van het 2e deel van het Aalmarkt-project, het zogeheten Haarlemmerstraatblok. Weer een stap dichterbij de steigers. En het ontwerp-bestemmingsplan voor datzelfde deel wordt nu in besluitvorming gebracht.

Na het Waagblok, nu het Haarlemmerstraatblok. Op naar het VO en het BP van het derde en laatste blok, aan weerszijden van de nieuwe Catharinastraat of hoe die nieuwe straat ook ooit mag worden gedoopt.