Etalage

Na het clusteroverleg heb ik een interview over de campagne Mooi Noord. Verder is er het stafoverleg Leiden-Noord/Zuidwest. Dan twee gezellige koffieafspraken. Allereerst met Freek Staps, plaatsvervangend chef redactie Politiek en Bestuur van het NRC (ook Grxf8n) en daarna met CDA-raadslid Arjen Bonestroo. Snel een heerlijke maaltijd halen bij Bocconi en dan een etalage openen. Stadslab is druk bezig geweest om lege etalages te verfraaien.

De eerste leegstaande etalage in de Breestraat wordt in gebruik genomen als expositieruimte. Het winkelend publiek maakt zo op een verrassende wijze kennis met kunst. Deze eerste kunstexpositie op Breestraat 122 is een opmaat naar een groter project waarbij geleidelijk meer leegstaande winkels zullen worden omgetoverd tot tijdelijke tentoonstellingsruimte. En ik mag de 1e etalage onthullen :-).
Het doel van dit project is om de Leidse binnenstad aantrekkelijker te maken en tegelijkertijd een breed publiek kennis te laten maken met kunst en de bruisende binnenstad van Leiden.

Snel door want de raadsvergadering begint om acht uur. Met voor mij op de agenda: kredietverstrekking ten behoeve van de herontwikkeling van de Kaasmarkt, invoering van de Lex Silencio Positivo, de wijziging van de structuurvisie ten gunste van de groene Oostvlietpolder en het Kaderbesluit De Levende Waag. Bij dat laatste speelt Sinterklaas een grote rol.

En ik bekijk op Intranet de powerpointpresentatie die op een personeelsbijeenkomst is vertoond, over de nieuwe aanstuurvorm van de gemeentelijke organisatie.
Mooi, we krijgen 3 directies, met directeuren die op locatie zijn gehuisvest en die 3 directeuren gaan ook over de afdelingen die onder hen vallen. Werkt anders maar vast beter.