eLAN

Na het clusteroverleg komt naamgenoot Pieter van Straatenxa0langs om te praten over de Perspectiefnota en over de extra mogelijke bezuinigingen, slijpen we in een overleg de teksten fijn van de stukken over het stationsgebied, is er een vergadering over een groene verbinding gevolgd door het stafoverleg Leiden-Noord/Zuidwest. Na een deels voedzame maaltijd van de Mac bezoek ik het RAP.

Behalve een nieuwjaarsreceptie is er ook de prijsuitreiking. Na het juryberaad is het tijd geworden om de indieners te verlossen van hun zenuwen en bekend te maken wie heeft gewonnen. Een te prijzen initiatief van eLAN, het collectief van jonge architecten(bureaux92s).

Tevens is het de opening van de inspirerende tentoonstelling ‘103 interventies voor de stad’.

Snel naar het stadhuis voor de eerste vergadering van de raadscommissie R&R in 2012, met op de agenda: de delegatie van benoemingen van de leden van de welstandcommissie, het bestemmingsplan van het V&D-blok en omgeving in verband met het 1e deel van het Aalmarkt-project, het bestemmingsplan Haagwegkwartier Noordwest waar de discussie zich al snel concentreert rondom de nieuwe moskee, en het afdoen van moties over een park en woonboten.