Crexebert

Een volle en drukke dag. Na het clusteroverleg bespreek ik een van de laatste concepten van de Nota Wonen, komt ROC-topman Jeroen Knigge koffie drinken, en oud-collega Lian Merkxxa0heel gezellig lunchen, en dan mag ik slopen.
Bouwen is leuk. Maar slopen ook. Want slopen crexebert ruimte voor nieuwbouw. En dat is leuk. En goed. Dus ik mag de officixeble handeling verrichten van de sloop van een pand op de Lammenschansweg. Met een grote grijper ‘hap’ ik een stuk uit het gebouw.

Hierdoor kan straks de bouwweg worden aangelegd mede ten behoeve van de nieuwbouw van de studentencampus. En dat is leuk. En goed.

Ook leuk en goed is de fraaie nieuwbouw van Trisor. Ruim driehonderd woningen worden opgeleverd. Een feestje waard.

Een deels voedzame maaltijd van de Mac, de nieuwe leden van de VVD-afdeling Leiden komen op bezoek en dan is er de raadsvergadering met voor mij op de agenda: de bouw van 2 ondergrondse parkeergarages met plek voor 1000 auto’s.

Een zeer ruime meerderheid van de gemeenteraad stemt in met het Kaderbesluit voor de garages onder de Lammermarkt en de Garenmarkt. Daar ben ik erg blij mee. Sinds decennia worden er goede parkeerplaatsen toegevoegd aan de (binnen)stad. Eindelijk!

Kwalitatief xe8n kwantitatief een hele verbetering voor bereikbaar Leiden nu we dit soort parkeergarages gaan bouwen.