Groen

Geen Mark Frequin vanochtend. De DG Wonen en Bouwen van BZK zou een werkbezoek aan Leiden brengen maar een verschoven debat in de Tweede Kamer over het huurbeleid gooit roet in het eten. Ik heb het clusteroverleg, stafoverleg Leiden-Noord/Zuidwest, en een vergadering van de raadscommissie L&B in verband met een raadsvoorstel om veel straten in Noord op te knappen. Maar dat agendapunt wordt doorgeschoven.

De kamernood in Leiden is al te lang te hoog. Met de komst van de campus De Leidse Schans met huisvesting voor zo’n 2000 studenten kunnen we eindelijk daaraan iets doen. De aankondiging van de 4,5% WOZ-norm in het regeerakkoord dreigde/dreigt alles in de weegschaal te zetten waar het gaat om studentenhuisvesting, zo in Leiden. Binnenkort komt er meer duidelijkheid over het huurbeleid vanuit Den Haag. We gaan ervan uit dat het Kabinet en de Tweede Kamer verstandige besluiten nemen, en investeerders en ons in staat stellen door te gaan met bouwen. We zijn er klaar voor. Bij een groen licht willen en kunnen we doorpakken.
Na het vastgestelde bestemmingsplan is nu de bouwvergunning aangevraagd door de ontwikkelcombinatie. Fase 1 van het project is volledig uitvoeringsgereed zodat bij een definitief positief signaal uit Den Haag direct gestart kan worden met de bouw.

Advertenties