Sneeuwpeer

Een dag met papier, mappen en mails, en een vergadering van de stuurgroep Woonruimteverdeling van de regio Holland-Rijnland. En verder mag ik de kweektuin openen.
Een deel van het stationsgebied wordt in onze fasering de komende jaren nog niet herontwikkeld en dan kunnen we met die lap grond beter iets leuks en nuttigs doen. Dus een kweektuin!
De vrienden van het singelpark kunnen met alle andere Leidenaren hun groene vingers laten uitleven. Stekjes en planten kunnen worden gebracht, geplant, opgekweekt en later worden herplant.

Dit alles naar een idee van raadslid Walter van Peijpe. Samen met hem en het Singelpark plant ik een loot van een Sneeuwpeer (Pyrus nivalis), een in Klein Azië inheemse wilde perensoort en afkomstig uit de Leidse Hortus botanicus.


In het voorjaar bloeit de boom uitbundig met witte bloemen. De vruchten zijn erg hard en rauw niet te genieten, maar worden in Frankrijk verwerkt tot perencider. Dit exemplaar is afkomstig van de boom, die bij de uitbreiding van de Hortus rond 1816 is geplant. Als laatste nog een interview bij Unity FM.

Advertenties