Waterdragers

Op vrijdag de mappen gedaan, en op zaterdag de winnaar van de Leidse Architectuurprijs mogen feliciteren. Bureau Claus en Kaan is een terechte winnaar met het ontwerp. Wij organiseren de Architectuurprijs om te laten zien dat er mooie gebouwen worden gebouwd in Leiden, en om architecten te inspireren de lat nog hoger te leggen. Architectuur helpt de stad aantrekkelijk en aangenaam te maken voor passanten, investeerders en inwoners.

Vandaag is er het clusteroverleg, reis ik af naar Katwijk voor het overleg inzake de bebouwing van Valkenburg, zit ik het stafoverleg Ruimtelijke Ordening voor, heb ik goed en constructief bestuurlijk overleg met Portaal over enkele bouwprojecten en ik verwelkom de Waterdragers.

Deze helden zijn in september 2012 op de fiets gestapt in Kaapstad (!) om zo terug te reizen. De Waterdragers voor Afrika zijn verbonden aan diverse scholen en de leerlingen volgen hen op een interactieve manier tijdens hun fietsreis. Doelstellingen zijn de bewustwording van de levensomstandigheden van de mensen in landen met weinig water, gevolgen van gebrekkig sanitair; en de scholieren laten nadenken over het verband tussen hun eigen gedrag en watertekorten in andere delen van de wereld. Dit naast het uitvoeren en realiseren van diverse waterprojecten in Afrika en daarvoor geld in te zamelen. In Leiden doen mee: Marecollege, De Schakel, Leidse Houtschool, Mareland, Lorentzschool en de Zwaluw.
Met honderd leerlingen verwelkomen wij Erik terug in de stad en bedank hem voor het goede werk. ’s Avonds heb ik een gesprek met de fractievoorzitter van het Delftse STIP, de fractievergadering en de Leidse variant van het Roma-beraad.