XIX

In Zeist ben ik op bezoek geweest in hotel Figi alwaar de voorzitterskandidaten nogmaals debatteerden in aanloop naar het congres. Het congres was vrijdags een feestje. Op zaterdag was dè vergadering. Eind van het verhaal is dat 45% van de 800 aanwezigen een ledenraadpleging wenste en dat 55% zelf ter plekke wilde beslissen en de 33.000 leden niet wenste te raadplegen. Spijtig! Het zij zo. Felicitaties naar Henry Keizer die werd verkozen als opvolger van Benk Korthals, proficiat en veel succes!
Op pad naar Mokum om Villa Mokum te bekijken. Het is een project van AM en BAM Woningbouw waarbij in het Amstelkwartier een appartementencomplex wordt gebouwd. Dit bestaat uit 627 student-eenheden, 276 als huurwoning en 351 als koopwoning. Scherp geprijsde, niet al te grote studio’s waar veel vraag naar is. Dit werkbezoek wordt gebracht mede om stil te staan bij de goede samenwerking die wij met een grote belegger, ontwikkelaar en een bouwer hadden. Met inzet, betrokkenheid en vasthoudendheid is het ons samen gelukt een succes te maken. In hoog tempo is een en ander gerealiseerd waarbij de belangen van de stad zijn behartigd en samen met betrokken marktpartijen continue is gewerkt aan goede en snelle uitvoering van de projecten. Dit tot ieders tevredenheid.
Ik heb een voorbespreking in verband met een debatavond, reis naar de hofstad, geniet van Pearl Jam in Ziggo, heb een meet and greet bij Plein XIX, een voorbespreking in verband met een training en ik bezoek de start van de bouw van de moskee in Zuidwest. Verder verzorg ik een workshop op die training zodat kennis wordt overgedragen aan de aankomende bestuurders.